lørdag den 9. marts 2013

Kartoffel og porresuppe

Denne suppe er super lækker, og perfekt til en kold dag. 
Opskriften er nem og lige til at følge, og alle kan være med, plus den er børnevenlig. 
Det eneste du skal have er en blænder eller en stavblender. 

Opskriften er til 4 personer.
Dog hvis man er meget sulten vil jeg råde Jer til at lave 1 1/2 eller dobbelt position :) 




Ingredienser: 
- 500 g kartofler (i skrællet tilstand) 
- 2 porre 
- 2 små løg (ca. 75 g i skællet tilstand) 
- 3 dl fløde 
- 2 grønsagsbouillon terninger 
- 8 dl kogende vand 
- salt & peber 

- 150 g bacon i tern 
- purløg 


Start med at lave en grønsagsbouillon af de 8 dl kogende vand og de to bouillonterninger. 



Terningerne vil opløse sig i det kogene vand. 

Skræl og skær kartoflerne i små terninger, snit derefter løgene. 


Skær den hvide del af porrerne i skiver og kom dem i koldt vand, så jorden mellem lagene nemmere kan komme ud når du sier dem senere. 
(smid ikke den grønne del ud) 


Tag en stor gryde, kom lidt fedtstof i, og varm gryden op. 
Kom kartoflerne og løgnene ned  gryden og lad dem få noget varme. 
Hverken kartoflerne eller løgnene skal brunes, de skal bare have varme i ca. 3 minutter på fuld hammer. 


Hæld porrerne over i en si og skyl dem under rendende vand, så man er sikker på at alt jorden er væk. 
Hæld dem ned sammen med løgnene og lad dem svitse med i ca. 2 min. 


Rør i grønsagsbouillonen, og hæld den ned over grønsagerne. 
Lad det koge i 20 min under låg. 



Tag gryden af varmen og blend den med enden stavblender eller blender til en ensartet masse. 


Tilsæt fløden og rør sammen, og smag til med salt og peber.

Sæt låget på gryden, og lav fyldet til suppen: 

Svits bacon til det bliver brunt, dog ikke alt for tørt. 


Kom baconen op på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge det overskydende fedt. 

Skyld og skær den grønne del af porren. 
Kom den op på den varme pande og lad dem få varme i ca 2 min, da der gerne stadig skulle være lidt "knæk" i dem. 


Hæld suppen op i en dyb tallerken, drys med porrerne, bacon og top med lidt purløg. 

Bon appetit :) 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar