lørdag den 26. april 2014

æblekage/tærte





  • 4 syrlige æbler (jeg brugte Pink Lady)
  • 2 æg
  • 150 g sukker 
  • 50 g smeltet smør
  • 75 g mælk
  • 150 g hvedemel 
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel

Cremefraishe med vaniljesukker. 





- Fjern kernehuset. 
Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand -

(man kan skrælle æblerne først,
 hvis man ikke bryder sig om skindet)


Pisk æg og sukker til en luftig æggemasse -
Bland smør og mælk og pisk blandingen i æggebalndeingen -


Bland mel og bagepulver og vend det i 
æggeblandingen lidt efter lidt -

- hvis man kommer alt melet i af en gang kan man risikerer at der kommer mel-klumper i, og det er ikke rart at bide i -



Hæld dejen i en smurt bradepande -


Drys dejen med 1 tsk kanel -


Hæld vandet fra æblebådene og læg dem ned oven i dejen -


 drys resten af kanelen over æblerne -


Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i 20 min, 
eller til dejen ikke klistre fast til en kødnål -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar