torsdag den 14. februar 2013

Panna cotta

Denne dessert er så lækker og simpel at alle kan være med. 
Panna cotta er en lækker anretning, og serveret med friske, måske lidt sure frugter til, vil der ikke være et øje tørt. 
Dog skal den helst laves dagen før servering :) 




Til denne himmelske bid skal du bruge følgende: 

2,5 dl fløde 
0,5 dl mælk 
50 g sukker  
2 blade husblas 
Evt smagsgiver
(karamel, chokolade, rom, vanilje, you name it.)
Jeg valgte vanilje, da jeg synes det er super lækkert! 

Fremgangsmåde 

Kom husblassen i iskoldt vand. 

Skrab vaniljekornene ud, og bland dem med lidt sukker, så de ikke kommer til at ligge i alt for store klumper senere hen. 
* Kom de udskrabede vaniljestænger op i et gals med sukker, på den måde får du en LÆKKER vaniljesukker, da der stadigvæk er masser af olier og korn tilbage i stængerne.

Kom fløde, mælk, og sukker op i en kasserolle, og rør det sammen. 
Få det op og koge, og tilsæt smagsgiveren i dette tilfælde vaniljen, og lad det stå et par bobler. 
Tag kasserollen af varmen, og vrid husblassen for vand inden du kommer den ned i den varme flødemasse. 
Pisk det sammen med et metal piskeris, da det er med til at få mere luft ind i massen. 
Rør i massen til alt husblassen er helt opløst, men pisk dog heller ikke for meget, da den ikke skal piskes til flødeskum. 

Kom derefter massen i serveringsglas. 
* man kan vende panna cotta´en ud på en tallerken, men jeg synes det bliver noget markværk, så jeg vælger at komme massen direkte på de glas de skal serveres i. Men det er op til en selv.
Der er billeder af begge serveringsforslag nedenfor.  

Billede 1: lige tilsat vanilje. 
Billede 2: slår få bobler. 
Billede 3: røre husblassen ud i massen. 
Billede 4: hældt på glas.    

Kom glassene på køl i min. 4 timer, gerne natten over. 

Anret nu desserten som du ønsker, og med det tilbehør du kan lide :) 

Pon appetit! 

Serveret med karamel, citron og glaskaramel til. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar